CAT | CAST
Exposició Picasso i les joies d’artista
Col·locació de la placa del Museu Picasso. Barcelona, c. 1963. Fons documental del Museu Picasso, Barcelona. Fotografia d’Hernández
S’HAN INICIAT LES OBRES DE REHABILITACIÓ DE LES FAÇANES DELS PATIS DEL MUSEU PICASSO

Els edificis medievals que allotgen el Museu Picasso han estat objecte de diferents intervencions arquitectòniques al llarg dels anys. Actualment s'estan duent a terme unes obres de rehabilitació patrimonial per tal d’estabilitzar els materials de construcció. S’actuarà en quatre patis del Museu i es preveu que l’obra finalitzi d’aquí a un any.

Des del Museu hem treballat perquè totes les activitats previstes en els pròxims mesos es puguin desenvolupar amb normalitat i per minimitzar l’impacte de les obres en el públic. També volem oferir informació detallada de l’actuació que es durà a terme en cadascun dels patis. Comptarem amb el testimoni dels diferents experts que fan possible la rehabilitació: el director i la restauradora en cap de l’obra, així com l’equip d’historiadors que han estat revisant els elements arquitectònics. Mentrestant, aquí teniu una breu nota històrica i unes fotografies d’època.

NOTA HISTÒRICA

Jaume Sabartés, amic i secretari personal de Pablo Picasso, va donar la col·lecció d'obres que tenia del seu amic a la ciutat de Barcelona motivat pel fet que Picasso li havia promès que ell mateix faria altres donacions per tal de crear el Museu Picasso a la ciutat de Barcelona.

L'alcalde del moment, Josep Maria de Porcioles, el consistori barceloní i la Junta de Museus van donar suport al projecte de creació d’un Museu Picasso presentat per Sabartés, el notari Raimon Noguera i altres amics propers de l’artista. El 27 de juliol de 1960, per acord municipal, quedava constituït el “Museo monográfico Pablo Ruiz Picasso”.

Josep Maria Porcioles, acompanyat del regidor Josep Blajot i del director dels Museus d’Art de Barcelona, Joan Ainaud de Lasarte a la inauguració de Museu. Picasso de Barcelona, 9 de març de 1963. Fons documental del Museu Picasso, Barcelona. Fotografia de Suárez

Paral·lelament, l’Ajuntament de Barcelona treballava per regenerar el barri de la Ribera, on Picasso havia viscut durant una part de la seva estada a Barcelona. El consistori va comprar dos edificis medievals situats al carrer Montcada per dedicar-los a activitats d’interès públic. És així com el 1960 s’inicien les obres de rehabilitació del Palau Berenguer d'Aguilar, al carrer Montcada número 15, per tal de donar cabuda al Museu Picasso. El punt àlgid en el procés de formació del Museu va arribar el 23 de febrer del 1970, quan Picasso va donar a la ciutat de Barcelona la importantíssima col·lecció que tenia a la nostra ciutat i que havia estat custodiada per la seva mare, la seva germana i els seus nebots. Per encabir aquestes col·leccions, l’Ajuntament va ampliar el Museu amb l’edifici contigu: el Palau Baró del Castellet.


Palau Berenguer d'Aguilar, Barcelona, 18 de maig de 2009, Museu Picasso, Barcelona. Fotografia: autoria desconegudaObres de rehabilitació del Palau Berenguer d'Aguilar. Barcelona, 1961-1963. Fotografia: J. Pi. Museu Picasso, Barcelona. Fons Jaume SabartésObres de rehabilitació del Palau Baró de Castellet Barcelona, 2 de novembre del 1970. Fotografia: Ramon Calvet. Museu Picasso, Barcelona
Contacte
Museu Picasso, Barcelona
Montcada 15-23
08003 Barcelona
Connecta
Facebook Twitter Instagram Blog Youtube
Butlletí
Subscriure's
Donar-se de baixa
Heu rebut aquest correu perquè la vostra adreça figura a la nostra llista de distribució de l’eButlletí del Museu Picasso de Barcelona. Si no desitgeu rebre’l més, us agrairem que ens ho indiqueu fent clic aquí. Moltes gràcies.
Podeu consultar la política de protecció de dades al nostre web.
www.museupicasso.bcn.cat
© Fundació Museu Picasso de Barcelona © de les reproduccions: Successió Picasso. VEGAP. MAdrid 2021