Si no veieu bé el butlletí cliqueu aquí
Abril 2021 CAT | CAST
Exposició Picasso. Els Quaderns
Últims dies per veure l’exposició “Picasso. Els quaderns” dedicada al Picasso més íntim, fins al 4 d’abril de 2021

L’exposició mostra 19 quaderns de dibuix de Picasso que formen part de la col·lecció del Museu però que acostumen a estar a la reserva per a garantir-ne la conservació. Els quaderns són per a Picasso camps de provatures, d’exercicis de dibuix... i són també una finestra oberta al seu cercle més íntim. La mare, María Picasso, el pare, José Ruiz Blasco i la germana, Lola, són els protagonistes d'algunes d’aquestes pàgines en què també té cabuda l’entorn on Picasso es movia: Barcelona, Gósol, Horta de Sant Joan i París.

ACTIVITATS -
Museu Picasso Dibuixa
Des del 2010, el Museu Picasso s’ha singularitzat per la celebració del seu gran festival de dibuix, el Barcelona Dibuixa, que els últims tres anys s’ha convertit en un projecte de ciutat amb la col·laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona. Ara i amb el dibuix per bandera oferim unes activitats que tenen tant un format presencial com en línia. El segon dimarts de cada mes trobareu una proposta per a dibuixar que podreu fer al Museu o bé des de casa, la oficina, el terrat... allà on us trobeu. En aquest nou programa, diferents artistes, il·lustradors, dissenyadors i ninotaires proposen un exercici de dibuix vinculat a la seva pràctica artística i faciliten la participació a dibuixar.
Tornen les visites guiades
El Museu torna a programar les visites guiades a partir del 4 d’abril seguint les mesures de seguretat sanitàries. L’aforament serà reduït i tant el guia com els participants hauran de portar mascareta. En el recorregut s’explica la història del Museu i la vinculació de Picasso amb la ciutat de Barcelona així com les obres destacades de la col·lecció permanent. Us animem a conèixer amb més detall el patrimoni de la ciutat. Aquesta és també una bona proposta si us interessa refrescar idiomes i fer una activitat diferent!
Els dimecres del copista a la col·lecció, a partir del 7 d’abril
Us agradaria dibuixar a les sales de la col·lecció del Museu Picasso? Us proposem d’explorar les obres de Picasso llapis en mà i aprendre i crear a partir de les seves creacions, com ell mateix va fer amb l’obra d’altres artistes.
Museu Picasso en família: «Un nas, dos ulls, una boca...». Us atreviu a fer els vostres retrats d’una manera ben divertida?
Els tallers familiars del Museu Picasso són la proposta familiar quinzenal per apropar l’obra de l’artista al públic familiar. Una manera lúdica de conèixer la col·lecció del Museu tot contemplant les obres d’art i amb experiències participatives i plàstiques.
#PICASSONEWS #50ANYSDONACIOPICASSO -
«Las mocedades de Picasso en Barcelona»
Josep Palau i Fabre publica, el divendres 25 de desembre de 1970, un fabulós reportatge sobre la donació de Picasso a Barcelona i es mostra meravellat amb un dels quaderns de l’artista, concretament l’Àlbum de París. El poeta i biògraf de Picasso en el reportatge Las mocedades de Picasso en Barcelona ens explica que: «Entre las obras de la donación hecha por Picasso a Barcelona hay un cuaderno diminuto – 10,5 x 6 cm – repleto de notas de color. Cada una de ellas es una pequeña obra maestra. Las dotes de síntesis y la potencia del color de las que hace gala el maestro son impresionantes».
LA VEU DEL MUSEU -
La Cristina Vila i la Júlia Azcunce del departament de publicacions del Museu ens expliquen el procés de creació dels catàlegs.
Contacte
Museu Picasso, Barcelona
Montcada 15-23
08003 Barcelona
Connecta
Facebook Twitter Instagram Blog Youtube
Butlletí
Subscriure's
Donar-se de baixa
Heu rebut aquest correu perquè la vostra adreça figura a la nostra llista de distribució de l’eButlletí del Museu Picasso de Barcelona. Si no desitgeu rebre’l més, us agrairem que ens ho indiqueu fent clic aquí. Moltes gràcies.
Podeu consultar la política de protecció de dades al nostre web.
www.museupicasso.bcn.cat
© Fundació Museu Picasso de Barcelona © de les reproduccions: Successió Picasso. VEGAP. MAdrid 2021