Ajuntament de Barcelona

Presentació de l'exposició

Lee Miller (Estats Units, 1907 – Regne Unit, 1977) va fer més d’un miler de fotografies de Picasso durant els trenta-sis anys que va durar la seva amistat. L’exposició presenta una selecció de més d’un centenar d’aquestes fotografies i ofereix també un tast de la producció de Lee Miller com a fotògrafa documental i publicitària i com a corresponsal de guerra.

Les fotografies de Miller, juntament amb els textos de Roland Penrose –artista surrealista, marit de Miller, i un dels biògrafs més importants de Picasso–, són uns dels registres més extraordinaris que s’han fet mai d’un artista de la talla de Picasso. La seva mirada perspicaç va saber captar a través de la lent l’energia magnètica de Picasso en les múltiples facetes de la seva vida.

A més de les fotografies, l’exposició al Museu Picasso de Barcelona reuneix per primera vegada cinc dels retrats que Picasso va pintar de Lee Miller, vestida d’arlesiana, realitzats l’estiu de 1937 que tots tres –Miller, Penrose i Picasso– van estar junts a Mougins.

Galeria d'imatges

Clip de la presentació